Een vijfjaarlijkse kijk op bitcoin – is het een wachttijd?

De volatiliteit van Bitcoin is de afgelopen jaren afgenomen, maar verwacht niet dat deze helemaal zal verdwijnen.

De beruchte volatiliteit van Bitcoin is het afgelopen jaar misschien wat afgenomen, maar verwacht niet dat deze helemaal zal verdwijnen.

Na het bereiken van een eerdere piek van $ 20.000 in december 2017, daalde bitcoin het volgende jaar met 84% tot een dieptepunt van ongeveer $ 3.500, voordat het zijn volgende bullrun hervatte, wat het naar een nieuw recordniveau bracht boven $ 63.000. van deze wilde schommelingen is wat een steeds groeiende gemeenschap van handelaren en risico-hongerige investeerders naar bitcoin trekt.

Bitcoin heeft laten zien in staat te zijn om in een dag of twee met 20% te dalen zonder het algehele bull-patroon te verstoren. Dit maakt het een gewaardeerde aanwinst voor handelaren die willen profiteren van snelle prijsschommelingen.

Er zijn echter geweldige manieren om geld te verdienen met crypto zonder risico te nemen, zoals in het buitenland kopen en met winst verkopen in Zuid-Afrika. Deze praktijk wordt arbitrage genoemd en maakt Zuid-Afrikanen relatief risicoloze winsten. Lees vandaag nog meer over arbitrage.

Er zijn verschillende factoren achter de vluchtigheid van bitcoin:

De nieuwscyclus: de Amerikaanse minister van Financiën waarschuwde in februari dat bitcoin een “uiterst inefficiënte” manier was om geldtransacties uit te voeren, wat leidde tot een prijsdaling van 20%. Maar dat was nadat Elon Musk aankondigde dat zijn bedrijf Tesla $ 1,5 miljard aan bitcoin had gekocht, waarmee hij een prijsstijging van bijna 30% promootte. Bitcoin is zenuwachtig bij het praten over beperkingen en voorschriften, maar zelfs wanneer landen als China, Pakistan en Nigeria de regelgevingsbarrières voor crypto-toegang hebben verhoogd (meestal door de banden tussen beurzen en de banksector te verbreken), is de prijs snel hersteld van het slechte nieuws .

Veranderende percepties rond de waardeopslag van bitcoin: er zal maar 21 miljoen bitcoin worden uitgegeven, dus het aanbod staat vast (ondanks de bijna oneindige onderverdeling). De enige andere factor die kan veranderen, is de vraag, die wordt beïnvloed door de risicopercepties van beleggers. Die percepties blijven momenteel acuut hoog vanwege het buitengewone niveau van het drukken van geld dat in de VS wordt ondernomen door de regering van Joe Biden. Bitcoin heeft laten zien dat het de snelst groeiende activa van het afgelopen decennium is, en mogelijk aller tijden.

Acceptatiegraad: oorspronkelijk beperkt tot techneuten en cryptografen, wordt nu aangenomen dat bitcoin meer dan 100 miljoen mensen heeft die de munt bezitten of hebben gehad. Volgens sommige voorspellingen zal de acceptatie van cryptovaluta het komende decennium een ​​miljard bereiken. Deze zullen niet allemaal bitcoin-houders zijn, maar velen zullen dat wel zijn. Landen met deviezencontroles en hoge inflatie hebben een duidelijke toename gezien in adoptie door burgers die proberen hun rijkdom te beschermen tegen de verlaging van de overheidsvaluta.

Geen centrale controleautoriteit: dit is een sleutelfactor in de volatiliteit van bitcoin. Dit is een aantrekkingskracht voor velen die gelddrukprogramma’s van de centrale bank beschouwen als de ultieme monetaire roekeloosheid, terwijl anderen liever wegblijven van iets dat niet onder het toezicht van de toezichthouders van de centrale bank valt.

Bitcoin halvering: de snelheid waarmee bitcoin wordt gedolven wordt elke vier jaar gehalveerd, en dit heeft een grote invloed op de prijs. De vorige halvering was in 2020 en de volgende is in 2024. Er is geen directe correlatie tussen halvering en prijs, hoewel de vorige twee halveringen voorafgingen aan een grote opwaartse druk in de prijs gedurende de volgende twee jaar.

Prijsvoorspellingen

Bitcoin is het afgelopen decennium met een ongelooflijke samengestelde jaarlijkse groei van 200% per jaar gegroeid, wat betekent dat het zeer weinig correlatie heeft met traditionele risicovolle activa.

Het feit dat dit historisch is gebeurd, is zeker geen garantie dat het patroon zich zal voortzetten, vooral omdat we al het potentieel hebben gezien voor enorme opnames. Maar dit geeft ons wel een maatstaf waaraan we toekomstige prijsbewegingen kunnen meten.

Ovex CEO en oprichter Jon Ovadia ziet een prijs ten noorden van $ 250.000 als een haalbare doelstelling binnen de komende vijf jaar. “Dit is een haalbare doelstelling gezien de verwachte toename van het tempo van de acceptatie van bitcoin in de komende jaren en, volgens sommige schattingen, misschien aan de conservatieve kant. Hoe dan ook, het zou voor de meeste investeerders verstandig zijn om op zijn minst wat bitcoin aan te houden om te profiteren van de groei van deze nieuwe financiële architectuur die het komende decennium de wereld zal veroveren. “

De arbitragedienst van Ovex

Een andere, relatief veilige manier om toegang te krijgen tot cryptocurrencies, is door middel van crypto-arbitrage. Ovex werd meer dan drie jaar geleden opgericht om bedrijven en particuliere beleggers toegang te bieden tot crypto-arbitrage – door risicovrije winsten te maken uit prijsverschillen op crypto’s in verschillende markten. Crypto’s zoals bitcoin kunnen doorgaans op buitenlandse beurzen worden gekocht en in SA tegen een kleine premie worden verkocht, meestal tussen 2% en 4%. In plaats van arbitragemogelijkheden met bitcoin te verkennen, ontdekte Ovex dat arbitragewinsten voorspelbaarder zijn met behulp van een stablecoin genaamd TrueUSD, die 1: 1 wordt ondersteund door de Amerikaanse dollar. TrueUSD wordt uitgegeven door TrustToken uit San Francisco.

Deze arbitragemogelijkheden zijn beschikbaar in de meeste landen met deviezencontroles, hoewel de arbitragekloof varieert afhankelijk van de vraag. Een stablecoin, hoewel ondersteund door een gereguleerde valuta zoals de Amerikaanse dollar of rand, is een crypto-activum dat vaak door beleggers wordt gebruikt om winsten op andere crypto’s te parkeren in een veilig activum dat niet mee beweegt met de rest van de markt.

De OTC-desk van Ovex

Het grootste deel van de activiteiten van Ovex is een Over-The-Counter (OTC) -desk waarmee grote kopers van crypto-activa een snelle afwikkeling kunnen krijgen zonder het risico te lopen de markt te verplaatsen.

Dit is belangrijk voor bedrijven of family offices die mogelijk willen diversifiëren naar crypto-activa zoals bitcoin. Een grote aankoop van bijvoorbeeld R20 miljoen of R50 miljoen zou opgemerkt worden op reguliere beurzen en de prijzen opdrijven. Ovex kan dit probleem oplossen door grote crypto-orders te verrekenen op een manier die de markt niet beweegt. Het doet dit omdat het een diepe financiële steun en geavanceerde computersystemen heeft.